Pàgines

diumenge, 30 de novembre del 2014

Flickr


A l'ultima classe de GTIC, vam parlar sobre el lloc web anomenat Flickr.

"Flickr" és una aplicació d'internet, que funciona com a una xarxa social, la qual permet als usuaris accedir, emmagatzemar, buscar, organitzar i compartir imatges i vídeos, de forma gratuïta, i amb o sense llicència Creative Commons.


Per a més informació podeu consultar: Viquipèdia




Jamendo


A l'ultima classe de GTIC, vam parlar sobre el lloc web anomenat Jamendo.

"Jamendo" és una plataforma musical d'àmbit internacional, la qual permet als autors publicar música, i als usuaris descarregar-la, ambdues coses de forma gratuïta, sota llicència Creative Commons.











dimecres, 26 de novembre del 2014

Google Sites


Google Sites és una eina que ens proporciona Google amb la qual podem crear pàgines web de manera ràpida i senzilla, i a la vegada compartir informació sobre el que nosaltres desitgem.




A continuació podeu visualitzar un Google Sites, creat per mi, el qual tracta sobre l'escola inclusiva.





dilluns, 24 de novembre del 2014

Canals RSS i la sindicació de continguts






La sindicació de continguts a través d'RSS (really simple syndication) consisteix en una nova forma d'accedir a la informació de manera senzilla i pràctica. Es tracta de que una vegada seleccionades les fonts d'informació d'interès, aquestes fons (blogs, notícies, fòrums, etc.) enviïn avisos d'actualització a l'usuari, sense la necessitat que l'usuari hagi d'anar comprovant si hi ha novetats en cada una d'elles. 

Per aconseguir això, cada blog o font de notícies té un enllaç de sindicació que ha de ser afegit a un programa o pàgina web anomenat agregador d'RSS (com per exemple Bloglines o Google Reader), en el qual anem llistant les fonts que ens interessen. Cada vegada que es produeixi una actualització de continguts en alguna d'elles, ho sabrem només visitant aquesta pàgina.


Informació extreta de: 

Balagué F., Zayas F. (2007). Usos educatius dels blogs. Recursos, orientacions i experiències per a docents. Barcelona: Editorial UOC.




dimecres, 19 de novembre del 2014

Poema "Lletra a Dolors" de Miquel Martí i Pol


Avui us deixo un poema preciós que em va acompanyar en una època de la meva vida, i la va definir. Sempre he cregut sincerament que tot allò en el que ens hem convertit, absolutament tot, ve d’allà. D’aquells moments que ens han fet així, que han forjat la nostra personalitat. Sense jo saber-ho, aquest poema va resultar ser el protagonista d'un d'aquells moments. Em va ajudar a créixer, i d'una manera o altra, forma part de qui sóc.

A l'última classe de COED, hem visualitzat aquest vídeo, és per això que he cregut oportú parlar-vos sobre les dures paraules de la "Lletra a Dolors".





Perquè hi ha llocs, olors, cançons, persones, històries, moments, sentiments... que se't fiquen a dins, i ja no se'n van... 

Un dia aquest poema se'm va ficar al cor, i sé del tot cert que mai se'n anirà.








Lletra a Dolors

Em costa imaginar-te absent per sempre.
Tants de records de tu se m'acumulen
que ni deixen espai a la tristesa
i et visc intensament sense tenir-te.
No vull parlar-te amb veu melangiosa,
la teva mort no em crema les entranyes,
ni m'angoixa, ni em lleva el goig de viure;
em dol saber que no podrem partir-nos
mai més el pa, ni fer-nos companyia;
però d'aquest dolor en trec la força
per escriure aquests mots i recordar-te.
Més tenaçment que mai, m'esforço a créixer
sabent que tu creixes amb mi: projectes,
il.lusions, desigs, prenen volada
per tu i amb tu, per molt distants que et siguin,
i amb tu i per tu somnio d'acomplir-los.
Te'm fas present en les petites coses
i és en elles que et penso i que t'evoco,
segur com mai que l'única esperança
de sobreviure és estimar amb prou força
per convertir tot el que fem en vida
i acréixer l'esperança i la bellesa.

Tu ja no hi ets i floriran les roses,
maduraran els blats i el vent tal volta
desvetllarà secretes melodies;
tu ja no hi ets i el temps ara em transcorre
entre el record de tu, que m'acompanyes,
i aquell esforç, que prou que coneixes,
de persistir quan res no ens és propici.
Des d'aquests mots molt tendrament et penso
mentre la tarda suaument declina.
Tots els colors proclamen vida nova
i jo la visc, i en tu se'm representa
sorprenentment vibrant i harmoniosa.
No tornaràs mai més, però perdures
en les coses i en mi de tal manera
que em costa imaginar-se absent per sempre.


Miquel Martí i Pol


divendres, 14 de novembre del 2014

Tauletes digitals a les aules d'EI







Avui divendres 14 de novembre, a la Facultat de Psicologia, Ciències de l'Educació i l'Esport Blanquerna (FPCEE) de la URL, ens han fet una conferència sobre les tauletes digitals a les aules d'educació infantil. 

Ens han mostrat el que actualment s'està fent en moltes escoles, que consisteix en incorporar les TIC, Tecnologies de la Informació i la Comunicació, en els processos d'ensenyament i aprenentatge, per tal d'actualitzar-los i aconseguir millores significatives. 

Gràcies a aquesta conferència hem vist d'una mica més a prop, com es pot ensenyar, i facilitar així l'aprenentatge dels infants, emprant tauletes digitals a l'aula.































dijous, 13 de novembre del 2014

Estada de pràctiques a l'Escola Bressol Municipal El Torrent


Durant dos dies, dimecres 12 i dijous 13 de novembre, vaig estar realitzant pràctiques en una escola bressol municipal de Barcelona, l’EBM El Torrent, situada al districte de Nou Barris, més concretament al barri de Les Roquetes.

Van ser dos dies plens d’emocions molt diferents. En quant a l’estada a l’escola bressol, amb els infants, va ser molt gratificant. Vaig estar a la classe dels lactants i caminants, amb nens i nenes  d’entre 0 i 1 anyets d’edat. Va ser increïble poder tornar a estar envoltada d’infants i, tot i no ser la franja d’edat que més m’agrada, va ser molt enriquidor poder estar dos dies amb ells,  i crec sincerament que vaig aprendre molt. 





dilluns, 3 de novembre del 2014

Avui parlem de...


Avui la Laura Mulero i jo, la Maria Vergés, hem creat un prezi per tal de tractar el tema de les injustícies. Per fer-ho, nosaltres ens hem volgut centrar en el maltracte infantil, i hem introduït paraules que considerem claus, per ajudar a esbrinar de quin tema es tracta.

La DGAIA, Direcció General d'Atenció a la Infància i a l'Adolscència, diu que el maltracte infantil és produeix quan qualsevol persona, institució, o la societat mateix, ja sigui per acció, omissió o tracte negligent, no accidental, priva al menor dels seus drets i el seu benestar, i amenaça o interfereix en el seu desenvolupament físic, mental i social.  

En la nostra societat, moltes vegades, es creu erròniament que el maltracte infantil és gairebé inexistent. Però el cert és que, la violència no és cap mostra d'amor, i MAI HO SERÀ.